Hepsi ve Daha Fazlası İçin: www.facebook.com/BugraKalmaz

14 Kasım 2015 Cumartesi

Yamyam Adam: "Edward Gein"


BİLGİ: "Yazının araştırılması ve yazılması tamamen kendime aittir. İsmim belirtilmeden kopyalanamaz. 

Yazı +18 rahatsız edici bilgiler ve görseller içermektedir."

Serimizin ilk yazısı, aynı zamanda içlerinde en vahşice olanıdır. "Edward Gein", ABD'li bir seri katil ve mezar hırsızıdır. Kimilerine göre "Ed Gein" isimle anılıyordu. Edward, annesine çok bağlıydı. Annesi dindar bir kadın, babası ise alkol bağımlısı bir adamdı. Annesinin ona davranışlarından ve dindarlığından dolayı onu örnek alıyordu.

Aileleri; Ed, annesi, babası ve abisi olarak 4 kişiden oluşuyordu. Annesi, Ed'i ve abisini; kadınların iğrenç ve günahkar oldukları yönde eğitmeye çalışıyordu. Ailede ilk olarak Ed'in babası ölmüştü. Ve daha sonra Henry.. Ve Henry'nin ölümü pek normal gibi durmuyordu. Samanlıkta bulunan cesedinde baş kısmındaki iz, kafatasına darbe alarak hayatını kaybettiğini gösteriyordu. İlginç olan ise, Henry'nin annesi ile düşüncelerinin zıt olduğunu Ed'e söyledikten 1 hafta sonra ölmesiydi. Yani katil Ed olabilirdi. Henry'nin ölümünden sonra annesi de ölmüştü. 

Ed tüm ailesinin ölmesinden sonra yalnız başına devam ettirdi. Ed'in esas amacı ölen annesini diriltmektir. Ve bu yüzden anatomi bilimini araştırmaya başladı ve kendisini bu konuda geliştirdi. Ed'in gözü artık dönmüştür, zamanla annesini diriltemeyeceğini anlamıştır ve mezarlıktan gece vakti bir kadın ceseti çalmaya karar verir. Ceseti eve getirdikten sonra derisini yüzer ve ölen annesinin elbisesiyle birlikte üzerine giyer. Ed'in bu öğrendiklerini sadece kadın cesetlerinde uygulamasının nedeni; onun kadın vücuduna karşı ayrı bir sempatisi olduğudur.

Ed zamanla kadın gibi hissetmeye başlar ve kendisini hadım etmeyi bile düşünmüştür. Fakat kadın deri giymesinin kendisini tatmin ettiğini düşünerek bu düşüncesinden vazgeçer.

Ve kurbanlarını ölüler içinden seçen Ed, artık kendisinin kadın vücudu sempatisine daha fazla dayanamayarak kasabadan annesi yaşlarında canlı bir kadın seçerek ilk cinayetini işler. Anatomi hakkında oldukça fazla bilgiye sahip olan Ed, öldürdüğü kadın ve mezarlıktan çaldığı cesetler ile evi süsleyecek süs eşyaları yapmaya başlar.

Bu cinayetten sonra Ed'i polis çok geçmeden yakalar. Evinde yapılan incelemede ise insan midesi kaldırmayacak şeylerle karşılaşılır. Ed'in kendi yaptığı eşyalar içinde; meme uçlarından kolye, kafataslarından bardak, üzerine giydiği kadın derisi, kemer ve gene deri birleşiminden yapılan ceket gibi eşyalar bulunmuştır.

Ed, kendisine söylenen "ölü sevicilik ve yamyamlık" suçlamalarını inkar eder ve cinayetleri evini süslemek için yaptığını söyler. Ed'e "kronik şizofreni ve gizli eşcinsel" tanısı koyulur. Ve ıslahevinde hayatını sürdüren Ed, zamanla kanser hastalığına yakalanır. Yaşlı bünyesi bu hastalığı kaldıramayan Gein, 77 yaşında ıslahevinde hayatını kaybeder.

"Edward Gein"ın evinde bulunan eşya örneklerinin resimlerini aşağıda bulabilirsiniz. 

(Not: +18 rahatsız edici görüntüler bulunmaktadır.)

- Buğra Kalmaz


1) Meme uçlarından yapılmış kolye:

2)İnsan yüzünden yapılmış ceket:


3) İnsan derisinden yapılmış bir ceket:


4)İnsan derisi ile kaplanmış yapılmış bir sandalye:


5)Kafatası ile yapılmış bir bardak.


0 yorum:

Yorum Gönder