Hepsi ve Daha Fazlası İçin: www.facebook.com/BugraKalmaz

21 Ocak 2015 Çarşamba

Sırlar Gezegeni: "Mars"


Arkadaşlar Mars ile ilgili önceki "İnsanlığın Önceki Evi: Mars" adlı yazımda da belirttiğim üzere Mars'ta ilginç şeyler oluyor ve önceki yazımdan sonra arada geçen zamanda Mars'tan oldukça ilgnç resimler gelmeye devam etti. Ve bu yazımızda da bunları tekrar ele alacağız.

İlk olarak Mars'taki keşif robotu "Curiosity"den gelen bir resimlerden birisine göre Mars'ta mezarlık olduğu ortaya çıktı. Ayrıca birçok araştırmacının incelemesinden geçen ve özellikle Rus bilm adamı "Prof. Dr. Aleksandr Senyanov" resmin mezarlık olduğunu birebir inceleyerek açıklamıştır.

Aşağıdaki resmi sizler de inceleyebilirsiniz.



Evet resme kısa bir göz gezdirdikten sonra resimde bir "Hac" işaretinin olduğu açıkca görülüyor. Bu işaret oldukça kafa karıştırıyor ve akla şu soruları getiriyor;

1) "Mars'ta daha önceden insanlar yaşamış olabilir mi?"
2) Geçtiğimiz yüzyıllarda kızıl gezegende insanlar yaşamışsa, diğer mezarlıklar nerede?
3) Mars'ta başka dinlere ait simgeler olabilir mi?

Bu soruları cevaplandırıcak olursak,

1- Cevap: Önceki "İnsanlığın Önceki Evi: Mars" adlı yazımda üstüne basa basa belirttiğim ve yazının başlığından da belli olan vurgu, Mars'ta önceki yüzyıllarda insanların yaşaması muhtemeldir. Ve zamanla gezegen çölleşerek bu halini almıştır.

Tüm bu olanları göz önünde bulundurursak ve Mars'ın geçmişinde insanların yaşamış olduğunu varsayarsak benim teorimin doğru olduğu ortaya çıkabilir, yani "Mars" insanların önceki evidir.

2- Cevap: Eğer teoriyi doğru olarak kabul edersek ve resimden de mezarlığın olduğu gerçeğini kabul edersek diğer mezarlıklar muhtemelen Mars'ın keşfedilmemiş yerlerinde ve kızıl toptak altında olabilir.

3- Cevap: Bu soruyu geniş bir biçimde göz önünde bulundurursak çok büyük bir karmaşanın içine girmiş oluruz. Diğer dinlere ait simgeler tabiki olabilir, fakat hala ortaya çıkmayı bekliyor olabilirler. Bana göre yaşam başka gezegenlerden Mars'a sıçramıştır ve orada yaşam sönerken Dünya'ya sıçramıştır. Ve dinler de bu yolla insanlar aracılığı ile nesilden nesile aktarılarak, günümüze kadar gelinmiştir.

Bir diğer resme göz atıcak olursak;



Resimde robotumsu bir cisim görülüyor. Resim bana pek inandırıcı gelmedi, fakat gene de kaynaklar NASA'nın paylaştığıın söylüyor. Bu resmi de yorumlayacak olursak, Mars'ı bizden önce birileri keşfetmiş olmalı.

Üçüncü resmimiz;



Mars'ın kızıl topraktan oluşmuş dağlar arasında hafif bulanık beyazımsı olarak bir koloni görülüyor. 2030'da Mars'a insanlı yolculuklar olması planlanıyor, fakat ortaya başka bir teori atıcak olursak, Mars'a insanlar çoktan yerleşmiş olabilir veya Mars'taki komşularımızın yerleşim yerlerinin birkaç km uzağından "Curiosity" keşif robotu, farketmeden geçmiş olabilir.

Resmi baştan incelicek olursak, orada bir koloninin olması muhtemeldir, fakat gölge oyunlarını da göz önünde bulundurursak kafanız oldukça karışabilir.

Dördüncü ve Son Resmimiz;



Resimde sizlerin de gördüğü gibi bir kemik görülüyor.Çoğu iddiaya göre bu cisim kemiğe benzetilirken, bir başka iddialara göre resim sadece göz yanılmasından ibaret. Benim düşüncem resimdeki nesnenin %80 ihtimalle kemik olduğudur, kalan %20 ise yandaki ve başka resimlerdeki taşları göz önünde bulundurarak göz yanılması payına verebiliriz. Arkadaşlar, resmi NASA'nın paylaşmasına rağmen, görüntüdeki cismin kemik olup olmadığı hakkında NASA'ya ait bir açıklama bulunmuyor. Her zaman olduğu gibi NASA sessizliğini korumaya devam ediyor. Bu resimdeki kemiğe bakılarak, Kızıl Gezegende geçmişte de insanların yaşadığı ihtimali akıllara tekrar geliyor.

Okuduğunuz için teşekkürler...

Buğra Kalmaz

0 yorum:

Yorum Gönder